lørdag den 28. juni 2014

Fornyelse af "Skal vi spille golf" - 70 x 70 cm, 4 cm dyb.

Dette maleri lagde jeg ud på bloggen 16. juni, og var egentlig tilfreds med resultatet. Men nu har det stået her i stuen og nu fik jeg så den ide at skulle lidt mere farve på og et par enkelte streger mere på. Og det blev det bestemt ikke ringere af.

fredag den 27. juni 2014

"Dig og mig" - str. 30 x 30 cm/4 cm dyb.

Et naivistisk maleri som blev til i den periode hvor jeg malede "mine damer", hvor principperne er de samme. Jeg starter med en baggrund på masser af lag akrylmaling. I dette maleri er der også lagt avispapir, serviet og brugt tusser. Et sjov maleri - til et barneværelse eller en barnlig sjæl ;-).

onsdag den 25. juni 2014

"Nordlys" - 30 x 30 cm

Dette maleri et et par år gammelt. Tilfældigt så jeg et foto i avisen - et foto som var taget i det nordligste Norge. Et fantastisk foto, som jeg efterfølgende forsøgte at overføre til dette maleri.

"Et strejf af" str. 50 x 50 cm, 4 cm dyb.

Dette maleri blev malet i forlængelse af maleriet jeg lagde på bloggen 7. juni.  næsten. Malerierne ligger i samme farveskala. Udover akrylfarverne, er der også glanspapir, blyant og tusser. Pt. hænger disse to malerier i vores stue ved siden af hinanden.

tirsdag den 24. juni 2014

"Hvem er stærkest" str. 60 x 60 cm, 4 cm dyb

Ja, "Hvem er stærkest", den store eller den lille - det kan være at du ser noget helt andet. Det er netop det der bl.a er kunst. Her er brugt turkise nuancer, både til den mørke og den lyse side. Der er "plettet" med orange og lilla. Der er også brug glanspapir, oliepasteller og tusser. 

mandag den 23. juni 2014

"Er læsset væltet" str. 30 x 30 cm, 4 cm dyb

Dette lille maleri er i blålige toner med små finurligheder tegnet med tusser og blyant. I dette maleri er der også rigtig mange lag akrylfarver, som er med til at give et maleri dybde.
Jeg har i mine indlæg fortalt lidt om de forskellige kurser jeg har deltaget i. Altså jeg startede med on-line kurser hos Christina Christiansen. Det var en supergod måde at blive undervist på - i den situation jeg var i på daværende tidspunkt - nemlig mens jeg sad med min brækkede fod derhjemme. Det er også en undervisning der er anvendelig for dem som har svært ved at finde tid til at male. En video kan jo sættes på - når som helst og hvor som helst.
Men det aller aller bedste er nu at få undervisning - personligt. Og jeg fandt to rigtig gode kunstnere Bettina Holst og Trine Panum Kjeldsen, som underviser på hold. Hold på 6-8 elever. Jeg vil ikke fremhæve den ene frem for den anden - for jeg har i begge tilfælde haft to supergode oplevelser med deres undervisning, - og når en sådan weekend er overstået er man fuldstændig "glad i låget" og "overtændt" på at male. Det også hedder inspiration.

søndag den 22. juni 2014

"Grønne damer" str. 40 x 40 cm, 4 cm dyb.

Disse dejlige damer blev til i apr. 2012. Og der er rigtig mange lag. Udover de dejlige akrylfarver er der brugt servietter fra Coop ;-) - ja ikke fordi jeg skal lave reklame, men de var fra Coop. Jeg har flere gange lagt servietter på mine malerier. Så når jeg er ude og handle, så går turen gerne forbi servietterne. Et godt sted at finde anderledes servietter er bl.a. Søstrene Greene. Her køber jeg faktisk også pensler, som er ganske udmærkede til malerarbejdet.
Maleriet er flyttet ind hos en god kollega og hans kone.