fredag den 11. juli 2014

"Røde kvinder" str. 60 x 80 cm/ 4 cm dyb - billede nr. 4

Ja det blev så resultatet. Det var faktisk helt dejligt at lave et maleri - hvor det går lejende let, og hvor jeg kan vælge de farver jeg godt kan li´. Men det har faktisk også været sjovt for mig at se processen på mine fotos - det kan jeg uden tvivl også lære en masse af. Håber du også synes det har været sjov at følge processen. Og maleriet hedder selvfølgelig "Røde kvinder"

Str. 60 x 80 cm, dyb 4 cm - et maleri skabes nr. 3

Som du sikkert allerede er klar over, så er du med i processen - hvordan bliver et maleri til.  Jeg startede for ca. 3 dage siden med at grunde et maleri, igen med masser af lag og ikke mindst farver. Der blev først lagt en lys rød på, for at skabe en kontrast til damerne. Men det var ikke nok. Det ses tydeligt på maleriet fra i går. Derfor blev der lagt en Permanent Magenta fra Galeria på - til at skabe kontrast. Og nu blev det allerede bedre. Maleriet skal helt sikker have en gang rød magenta mere. Så må jeg se om det er ok. Ellers må jeg fortsætte. Og navnet "Røde kvinder" synes jeg stadig passer godt til maleriet.

torsdag den 10. juli 2014

60 x 80 cm og 4 cm dyb. Et maleri skabes - nr. 2

Så blev der malet Cadmium Red Medium fra Galeria på maleriet og du kan sikkert fornemme, at der dukker nogle damer op. Men du ser sikkert også at kontrasten ikke er stor nok. Der skal noget mere "kul" på. Så derfor må jeg prøve med en mørkere farve som kontrast. Og mon ikke mit maleri ender med navnet "Røde kvinder".

tirsdag den 8. juli 2014

Str. 60 x 80 cm, 4 cm dyb - et maleri skabes nr. 1

De næste dage vil jeg tage dig med i processen i et maleri. Dette maleri startede med sorte og hvide farver. Så blev der lagt lilla, lyserød og violet. Nu er maleriet endt med de mere livlige, orange, rød, pink og gul.
Spændende hvad det ender ud i.

"Festlige kvinder" str. 30 x 30 cm

I gemmerne i kælderen fandt jeg også dette farverige maleri af festlige kvinder - i grønlige, turkise og røde farver. På en lys baggrund. - ja ja jeg kan godt selv se, at der er sket en udvikling i mine malerier. Heldigvis.

mandag den 7. juli 2014

"Veninder" str. 30 x 30 cm

Ja, som jeg fortalte i går, er jeg ved at løbe tør for malerier. Men jeg har alligevel været nede i kælderen og fundet et par stykker fra min begynder "malertid". Og disse kvinder var tiden hvor jeg havde købt en e-bog. Og nu kan jeg se, at jeg har været i gang med de blå nuancer - før. Og her er der også rigtig mange lag akrylmaling.

søndag den 6. juli 2014

"På vej ud" Str. 80 x 120 cm


Det er så det allerstørste maleri jeg har haft fingerne i. Og det er godt nok stort at stå overfor et lærred på 80 120 cm. Jeg havde købt det, da jeg skulle på kursus hos Trine Panum Kjeldsen i april måned. Jeg glædede mig utroligt meget og tog så dette og et på 80 x 100 cm med. Det var simpelthen for at udfordre mig selv.
Der har været flere akryl farver på lærredet.  Så havde jeg den fornøjelse at få besøg at Sofie - vores nabos datter og som iøvrigt interesserer sig for kunst. Og hun gav lige et par indspark til et navn til dette maleri. Så derfor blev navnet " På vej ud",
Og nu bliver det snart svært at følge med - da jeg er ved at løbe tør for malerier - æv æv æv. Men så må jeg jo finde en plan.